2016. július 12., kedd

Housing címmel TDK kutatószekció indul a Lakóépülettervezési Tanszéken



A BME Lakóépülettervezési Tanszék TDK kutatószekciót hirdet a 2016/17/1 félévben.

Javasolt TDK dolgozattémák:

Önfenntartó lakóközösségek
Hollandiában a ReGen Villages beruházásában most épül egy önfenntartó, közösségi gazdálkodáson alapuló falu. A téma az ilyen típusú megvalósult és tervezett együtteseket vizsgálja.

Kísérleti lakóházak
Az új technológiák, anyagok a lakóháztervezésben is teret kapnak. A kísérleti lakóházak – pl. Kengo Kuma háza Hokkaidón – a jövő életkörülményeire keresnek választ, összhangot keresve a design, szociális célok és fenntarthatóság között.

Továbbépítés
Az idei velencei biennálé kurátora, Alejandro Aravena egy chile-i projekttel lett elismert, melyben a lakók továbbépíthették a félkészen átadott lakóházaikat. A lakóházak továbbépítésének kutatható története van, tanulságai magyarországi környezetben is hasznosíthatóak.

Balatoni modern építészet védelme
Az 1958-ban elindított Balaton Fejlesztés folyamata elválaszthatatlan a hazai modern építészet történetétől. Polónyi  Károly,  Cziegler Endre, Callmeyer Ferenc, Emődy Attila tóparti építészete mintául szolgált a hazai modern építészet gyakorlatában. Új, friss tartalommal megtöltött turisztikai, vendéglátó stratégia tette lehetővé a nagy léptékű állami hotel, étterem, strand beruházásokat. Ezen értékeknek az összegyűjtése, rendszerezése, adatbázisok létrehozása, analóg dokumentumok digitalizálása feladata szakmánknak.

További információ a lentebbi plakáton.
Előzetes jelentkezés: info@lako.bme.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése