2015. szeptember 15., kedd

Architecture Here címmel TDK kutatószekciót indítunk a Lakóépülettervezési Tanszéken!Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2015. szeptember 17-én (csütörtökön) 18:00-kor a BME Lakóépülettervezési Tanszéken (K2.74) egy TDK indító megbeszélésre.

Arcitecture Here 
A BME Lakóépülettervezési Tanszékének TDK kutatószekciója a 2015/16/1 szemeszterben

A Lakóépülettervezési Tanszék a Támop 4-2-1/B-09-11 KMR támogatás keretében kutatóegyetemi programot hirdetett meg az Intelligens környezetek és e-technológiák kutatási területen Intelligens ház - Intelligens Környezet címmel.

A 2010 év végén indult kutatás azt a kérdéskört járja körbe, hogy miként lehetne az építészeti alkotás gyakorlatához közelebb hozni a legkorszerűbb energetikai szempontokat: Hogyan lehetne egy épületről már a koncepcióalkotás fázisában megítélni, hogy energetikai szempontból „beválik-e”? Hogyan lehetne a környezeti hatások által generált, azokat optimálisan kihasználó épületeket tervezni? Lehet-e a ma alkalmazott módszereknél fejlettebb szabályokat és összefüggéseket kimutatni épület és környezete között?

A kutatásunk eredményeként számos cikk, konferencia előadás és egy szabadalom is született. A TDK szekció ebben a kutatásban biztosít a hallgatóknak olyan részterületeket és témákat, amelyeket megoldva részesei lesznek a Helyspecifikus Építészet / Architcture Here innovációs folyamatának.

Javasolt TDK dolgozattémák:

Kemping-optimalizálás;
Mikroklíma szerepe a magyar építészetben;
Mikroklímára reagáló kortárs építészet;
Köztéri szobrok energetikai viselkedése;
Hálószoba optimális elhelyezése;
Melyiket válasszam?
Megvegyem vagy ne vegyem?
Virágok a szobában.

További információt a kutatócsoportról és annak munkájáról az alábbi linken találtok:


A kérdéseket a tdk@lako.bme.hu címre várjuk.


Kolossa József DLA
egetemi docens
BME Lakóépülettervezési Tanszék

Weiszkopf András
doktorandusz
BME Lakóépülettervezési Tanszék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése